07.12.2015.

Kupnja novog remena od kože je iznimno jednostavna. Dovoljno je izdvojiti od 80 do 100 kn i to je to. 🙂 S druge strane – bušenje dodatnih rupa s ciljem skraćenja ili produljenja istog uopće nije jednostavno.

Obrtnici poput obućara, kožara i krznara kod kojih biste probušili potreban broj rupica na remenu su postali prava rijetkost na našim prostorima, a niti specijalizirani alat za bušenje rupa u koži nije moguće lako kupiti.

Najjednostavnija i vrlo učinkovita metoda je bušenje kožnog remena običnim svrdlom za željezo ili drvo. Na remen običnom kemijskom olovkom iscrtate potreban broj rupica i uz korištenje bilo kakve baterijske ili električne bušilice napravite potreban broj rupa.

Ispod remena stavite komad drveta ili stari časopis, pritisnite remen uz podlogu i laganim pokretima bez uporabe sile – probušite potreban broj novih rupa. Ako je svrdlo oštro rubovi rupa će biti uredni, glatki i bez većih oštećenja. A to je upravo ono što želite postići (barem kada je u pitanju novi remen).

Miša Nicinger

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, Cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište –  midnel.hr

 

 

Broj pogleda: 9811

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

code