24.12.2010.

Zašto izrađivati nešto što već postoji u prirodnom i umjetnom obliku? Zato jer se vlastoručno izrađenim Božićnim drvetom možete pohvaliti pred drugima, uštedjeti par stotina kuna svake godine i porasti 10-15 centimetera u vlastitim očima. 😉 Ali i zato jer možete izraditi Božićno drvce točno po vašoj mjeri i ne morate ga čuvati, osim dakako drvene podkonstrukcije koju poslije rastavljanja možete spremiti do drugog Božića.

 U svakoj trgovini koja prodaje dijelove za izradu namještaja ili velikim trgovačkim kućama koje drže građevni materijal i slične sitnice, možete kupiti plastične vezice i drvene tiple na metar (one što se koriste za spajanje dva komada drveta ili iverice).

Cijena drvenih tipli iznosi par kuna za metar, za izradu vam treba 6-7 komada, dakle par desetina kuna. Od alata trebate bilo kakvu pilu za drvo (za nuždu će poslužiti i nož), i kliješta za rezanje žice odnosni jače škare kojima ćete skraćivati PVC vezice.

Ako u vlastitom vrtu ili u susjedstvu imate čempres ili neko drugo vazdazeleno stablo nitko sretniji od vas jer ste time 99% posla već napravili. 🙂

Ostatak posla čini rezanje drvenih tipli na potrebne dimenzije i spajanje putem plastičnih vezica.

Kada je kostur budućeg Božićnog drvca gotov slijedi pričvršćivanje izrezanih grančica. Grane se slažu okomito od dolje prema gore, tako da odrezani kraj okrenete prema gore i PVC vezicom pričvrstite na drvenu podkonstrukciju. Veće grane treba pričvrstiti niže, sa sve četiri strane, a zatim se postupak ponavlja postupnim penjanjem prema gore.

Kada je drvena konstrukcija u potpunosti pokrivena možete pristupiti kićenju. Ništa lakše morate priznati. 🙂

Što dodati na kraju osim – Sretan Božić i Nova godina. 😉

Miša Nicinger

Broj pogleda: 613

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *