26.11.2014.

Vlasnici kućnih ljubimaca znaju da mačke imaju neodoljivu potrebu za oštrenjem pandži, istezanjem, grebanjem i dakako igranjem, za što vrlo često odabiru komade namještaja, odjevne predmete, tehniku i sve što im se nađe u blizini.

Grebalicu u dućanu možete kupiti po cijeni od 150 do 450 kn, a ima i onih što koštaju blizu 1.000 kn! Uvjeren sam da je to više no dovoljan razlog za samogradnju. 🙂

Za potrebe ovog projekta iskorišteni su dijelovi sa odbačenih stolica, komadi iverice, krpe za brisanje podova, špaga, mlado stablo izvađene jabuke, nekoliko vijaka i čavlića.

Od alata treba svašta po malo. 😉 Ubodna pila, ručna pila, bušilica, svrdla, odvijač, skalpel, klamerica, škare, čekić… Uglavnom ništa specijalno i neobično.

Sve ostalo, pri čemu se misli na izvedbu, ovisi od mašte konstruktora i raspoloživog materijala koji imate doma ili u susjedstvu.

Najvažniji je osigurati stabilnost, odnosno otpornost na prevrtanje cijele konstrukcije, a zatim i dobre spoje drvenih dijelova.

Pomoćnici su više no dobro-došli, barem kada je u pitanju provlačenje i zatezanje špage. Ukoliko se koristi konopac odnosno špaga većeg promjera – posao će brže napredovati.

U konačnici vaša mica-maca ima mjesto za: igru, odmor i ono najvažnije grebanje.

2020. godine sam napravio novu grebalicu, od priručnog materijala koji sam pronašao u radionici. Rezultat toga je vidljiv na fotografijama. Stara grebalice je još uvijek u uporabi ali na drugoj adresi. 🙂

Miša Nicinger

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, Cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište –  midnel.hr

Broj pogleda: 4165

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *